Den herlige digitalisering

Jeg har orlov. Jeg har forældreorlov og jeg nyder det. Men er det nu også sådan det er?

Lene og jeg havde længe snakket om, at vi havde orlov til overs. Og jeg kunne godt tænke mig, at være den, der fik lov til at bruge det. Men hvordan finder man ud af, om man har noget til gode ved det offentlige? Jo i disse digitale sider går man på internettet. Man går på Borger.dk. Så det gjorde jeg. Men jeg kunne simpelthen ikke finde ud af, hvor meget vi havde tilbage. Jeg printede siderne ud derindefra og tog med på min arbejdsplads, hvor jeg sammen med en sød hr-dame fandt frem til at jeg havde 5 ugers orlov. Dejligt. Og alt gik fint. Og orloven er holdt, men jeg har ikke fået nogen penge. Derfor kontaktede jeg udbetaling Danmark for at høre, om jeg havde foretaget mig noget forkert. De har nu svaret, at jeg slet ikke har noget orlov, men til gengæld har vi brugt for meget. Oh dear.

Og så er det lige at jeg tænker. I mit stille sind tænker jeg, at når jeg der arbejder med IT til dagligt. Når min kone, der er dygtig gymnasielærer, og når hr-damen ikke kunne overskue siden, så er der da et eller andet, der ikke fungerer. Bevares jeg kan godt undvære pengene, men hvis vi tre ikke kan gennemskue oplysningerne på en sådan hjemmeside, hvordan skal it-svage folk så kunne de? Jeg tænker, at det er håbløst. Der skal sgu strammes gevaldigt op. Jeg kan sagtens tage skylden og sige, at jeg er for dum, men hvis jeg er for dum, så er der også andre i DK, der er for dumme. Og så er systemet ikke godt nok.

Det er underligt. Hvem mon laver sådanne sider? De tænker næppe på slutbrugeren.

Og hvad mener de med, at vi har brugt for meget? Betyder det, at vi nu får en regning fra dem og at jeg skulle have holdt min mund? Jeg ved det ikke. Vi får se. 

Print Friendly, PDF & Email