Formiddag

Jeg sidder på vores terrasse og er sådan lidt morgensur. Ikke rigtig sur, bare sådan lidt øv-agtig. Jeg er ofte lidt morgensur. Det giver ikke nogen mening, for sådan er det bare. Vi har lige afleveret ungerne. Det gik nemt. Jeg lugter nok ikke så godt. Har ikke været i bad siden tirsdag aften, hvor jeg cyklede 50 kilometer med Kasper. Om en time vil jeg løbe mig en tur. Det hjælper på humøret. Sport hjælper altid på humøret. Kroppen overtager psyken og hjælper den på vej. Det er underligt. Er det derfor mange forfattere er sure og depressive? Fordi de ikke dyrker sport, men bare ryger og drikker kaffe og spiser flødeskumskager dagen lang. Det tror jeg nu ikke. Men der er heller ikke mange forfattere og musikere, der løber marathonløb. På den anden side er Bruce Springsteen i god form, og Jens Unmarck kan helt sikkert godt lide at spille fodbold. Det kan Benn Q Holm sikkert også, men han er nok dårlig til det. Jesper Wung-Sung kan også lide fodbold. Hans nyeste bog, som jeg lige har læst er altså ikke særlig god. To gymnasiefyrer, der laver en Columbine. De er sortseere og interesserer sig for Caligula og ender med at skyde en masse gymnasieelever. Jeg kan ikke se, hvad bogen vil. Jeg synes den er ringe. Jeg kan ellers godt lide Wung-Sung, men ikke denne bog. Til gengæld har jeg lige investeret i Doppler og dennes fortsættelse af Erlend Loe, samt Hafnia Punk af Benn Q Holm. Glæder mig til alle tre bøger.

I går var Tony på besøg. Jeg er vild med Tony. Han er og bliver et af de klogeste og ærligste mennesker jeg kender. Jeg er glad for at kende ham. Meget endda.

Print Friendly, PDF & Email

3 meninger om “Formiddag”

 1. Mht. Ægte Brøke, som jeg fandt dybt rørende, barsk og vigtig. Netop fordi man kommer BAG monstrenes sorte facader – man forstår lige pludselig lidt bedre, hvorfor det kan ende så galt. Der er altid en årsag til, at de gør noget så grusomt. Der er jo også en årsag til, at Marcus og Janus handler som de gør … Bogen handler om unge mennesker, som har det svært, og det får Jesper Wung-Sung beskrevet meget fint og indlevende uden at svælge i splatter, som man nemt kunne være endt ud i. Bogen handler om unge MENNESKER ikke monstre – flot.
  Nu er det jo en bog som henvender sig til Folkeskolens ældste elever og gymnasiet. Jeg tror, det vil blive meget spændende at undervise i bogen (er lærer), da man kan få nogle af alle de drenge, der normalt ikke læser med på banen. Få nogle interessante diskussioner – kunne det ske i DK, hvad kan man gøre, så det ikke sker, hvorfor skete det …
  Det var bare min mening (o:

 2. Dejligt med kommentarer fra folk, der ikke lige er blandt de faste læsere.

  Jeg synes ikke bogen bliver nærværende nok. Jeg kan godt følge de to personer, men de bliver for mig bare en slags todimensionelle skabninger i Wung-Sungs halvmagiskrealistiske univers. På en måde for karikeret. Men den er da let læst og henvender sig som du siger også til ældre folkeskoleelever og gymnasieelever, hvoraf jeg desværre ikke længere er en del.

  Tak for din kommentar, skriv endelig igen.

 3. Sådan er det en gang i mellem (o:
  Har du forresten set Politikens anmeldelse af Ægte Brøker i dag? Den er enig med mig (o; God weekend.

Lukket for kommentarer.