Richey erklæret død

Endnu en kendt guitarist er død. Eller i hvert fald erklæret død. Richey, der var den bærende lyriske kraft i Manic Street Preachers er officielt blevet erklæret død. Han forsvandt den 1. februar 1995, og er ikke set siden. Richey skrev sammen med Nicky Wire teksterne til de første fire Manics-plader, selvom han var forsvundet, da den fjerde Everything must go udkom. De fire plader Generation Terrorists, Gold Against the Soul, The Holy Bible og Everything Must Go er stadig blandt de bedste i min pladesamling. Musikken er guitarrock, med tydelig inspiration fra Guns ‘N’ Roses, og teksterne er mildest talt til den sorte side. Jeg kan ikke anbefale disse plader nok, for de er altså fantastisk gode. Jeg ved godt, at Manics først slog igennem i Danmark med deres femte plade This is my truth tell me yours, men den er bare ikke på niveau med de forrige. Til næste år kommer en ny plade, hvor de har indspillet efterladte tekster af Richey. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg nåede i øvrigt at se Manics med Richey, da de gæstede Danmark i 1994, hvor de varmede op til Suede. 2 måneder efter var Richey væk. Rygterne siger i øvrigt, at Richey overhovedet ikke kunne spille guitar.

Nedenstående billede er også en stor del af min rockhistorie. Under et interview i forbindelse med deres første plade, blev Richey spurgt, om Manics was just another band or for real. Richey hentede et barberblad og skar 4 REAL ind i sin underarm. Billedet kom så vidt jeg husker på forsiden af NME.

Selvfølgelig er Richey ikke død. Han lever et eller andet øde sted, hvor han skriver digte og drikker stærk kaffe. Jeg savner ham, og hans tekster. Nu vil jeg høre Manics.

Print Friendly, PDF & Email

4 meninger om “Richey erklæret død”

  1. Jeg elsker No surface all feeling & Kevin Carter. Jeg hørte dem på Roskilde i slutningen af 90'erne. En vild koncert!

    Tak for historien, det vidste jeg ikke i øvrigt. Det hele altså :-).

  2. Det var først på Holy Bible touren, den du så i 94, at Richie lovede de andre i bandet at lære at spille guitar. Anbefalet læsning om Richie og MSP er Everything af Simon Price

Lukket for kommentarer.