Så tag dog konsekvensen


Gitte Seeberg og Malou Aamund har begge meldt sig ud af Ny Alliance, hvilket der sådan set ikke er noget i vejen med. Det der går denne skriverkarl på, er at de begge fastholder deres plads i folketinget. Jeg mener ikke der er nogen respekt for vælgerne, at Malou Aamund leger levebrødspolitiker og nu pludselig er venstrekvinde. For få måneder siden kunne hun ikke udholde tanken om en VKO-regering, nu er hun en del af den. Vælgerne stemte på NA for at få en modpol til regeringen, men nu har NA kun tre mandater tilbage i folketinget. Vis dog noget ansvar og træk jer fra folketinget Malou og Gitte og lad suppleanter komme ind i stedet for jer. Det andet er simpelthen for pinligt. I burde skamme jer over sådan at tro, at den danske befolkning udelukkende stemte på jer som personer og ikke de holdninger I stod for ved valget. At jeg så synes NA er en dødssejler er en anden sag, men jeg har heller ikke været medlem og blev ej heller valgt ind i folketinget. Bertelsen burde sgu tage lidt fat i sin frue.

Print Friendly, PDF & Email

10 meninger om “Så tag dog konsekvensen”

  1. Har i øvrigt lige kigget på Prag-turen. Det ser sgu ret spændende ud – jeg tror jeg er på.

  2. Øhh – det er jo netop det i hvert fald Gitte Seeberg gør. Hun står ved hvad hun sagde under valgkampen – men problemet er at NA ikke længere står for det samme som det partiet gik til valg på. Derfor forlod GS partiet – problemet med Malou er ikke at hun går fra NA – men at hun træder ind i V.

  3. Det er sandt, at Gitte Seeberg er trådt ud med netop den begrundelse (det samme er min storebror i øvrigt, der også stillede op), men jeg er bare træt af politikere, der hopper ud af deres parti og så forbliver i folketinget. Pia Christmas Møller er endnu et eksempel – hun er jo ikke valgt som sin egen person, men som konservativ. Hverken Seeberg, Aamund eller Møller ville komme ind, hvis de stillede op som løsgængere (tror jeg i hvert fald). Derfor synes jeg det er fint, at Seeberg træder ud af Ny Alliance og har faktisk stor respekt for det, mener bare ikke, at hun så skulle blive i folketinget, da hun som person ikke er blevet valgt. At Ny alliance så har forrådt alle deres vælgere betyder bare, at de får ca. 0% af stemmerne denne gang, men nu har de altså fem mandater og i min verden burde de være deres og ikke personerne.

  4. Det er jeg ikke helt enig i. GS er jo netop blevet valgt pga. hendes person. Hvis det havde været Per Jensen der var stillet op, så var han ikke blevet valgt. GS fik sine stemmer fordi hun er den hun er. Se bare på det enorme personlige valgresultat hun fik da hun gik ind i EU parlementet.

    At PCM smutter – tja hun har mere end 30 år i det konservative (20 år i Folketinget som konservativ) – og hun har lagt ryg til en masse – nu blev det så for meget. Det var jo ikke bare en hovsa løsning.
    Hendes stemmer kommer sandsynligvis primært fra folk som kender hende fra tidligere og ikke fordi hun er blevet sluset ind via partiets stemmer. Jeg tror hun virkelig selv mener at hun vil svigte dem som stemte på hende hvis hun smuttede helt ud.

    Men det er jo en fortolkingssag. Men hvis man læser lovgivning og procedurene (og Grundloven)så handler det jo om som medlem af folketinget at man skal stemme efter egen overbevisning og ikke efter et partis overbevisning. Ved godt at hverdagen er en del anderledes, men reelt er der jo ikke noget galt i hendes tankegang. Det er bare ikke en tankegang som vi er vant til.

    Og mandaterne tilhører altså den enkelte og ikke et parti. Sådan er grundloven.

    At så de som løsgængere ikke kommer ind ved et kommende valg er så en helt anden sag. Det er dog sket før .

  5. @ Christian: Jeg kan sagtens følge dig og er ikke langt fra at være enig. Der skal ikke herske tvivl om, at det er Malou, der er den værste i min verden, men jeg prøvede bare på at skære alle over en kam. Og så synes jeg efterhånden dette partiskifteri er for fjollet. Det var da super underligt at PCM til at starte med ikke meldte sig ud af K, men kun ud af folketingsgruppen. Et andet helt grælt eksempel er Louise Frevert, men det er så absurd, at det ikke fortjener en diskussion lige her og nu.

    Jeg er klar over, at kandidaterne har mandatet og at de har ret ifølge grundloven, men det irriterer mig stadig af enkeltpersoner kan få så meget magt som de tre ovenstående har haft i det nuværende folketing. Måske jeg egentlig bare stadig er bitter over valgets resultat – man ved aldrig.

  6. Jeg er i hvert fald bitter over valgets resultat.
    Og jeg synes, det er så mærkeligt at Malou Aamund er gift med ham Michael Berthelsen fra DR2. Hvis det bare er noget, som nogen har bildt mig ind, vil I så ikke lige fortælle mig at jeg tager fejl? Jeg blev nemlig heller ikke valgt som den første, når der skulle spilles rundbold og jeg blev heller ikke kattedronning og jeg er sgu heller ikke for klog… Jeg tror alligevel på det bedste i folk, og dermed går jeg ud fra at ingen prøver at narre mig. Naiv kaldes det. Så hvis det med Malou og Michael ikke passer , then correct me please!

  7. Jeg tror du overvurderer danskerne meget alvorligt, hvis du på nogen måde mener, at de for det første kan forholde sig kritisk til noget som helst regeringen foretager sig, der strækker 10 cm ud over deres egen næsetip. Du overvurderer dem også i en helt slem grad, hvis du tror, at de kan huske hvad der skete for mere end 10 minutter siden i dansk politik, hvis det altså ikke foregik indenfor føromtalte radius af 10 cm. fra epicentret af deres egen næsetip.

    Fuck hvor er jeg træt af, at de onde altid fucking vinder…

    To-do-list:
    Køb gevær
    Find klokketårn

  8. @ den bitre Grape: Jeg er jo folkets mand, så jeg undervurderer kun mig selv – det er jeg så til gengæld også pænt god til.

Lukket for kommentarer.