Alt den idræt

Det er ved at blive forår, og jeg er for alvor ved at komme i omdrejninger. Jeg er jo begyndt at løbe og nej, jeg regner ikke med at løbe et marathon lige foreløbigt, men det er sgu rart at kunne løbe sig en tur i sine fine sko og med sin Ipods fine musik i ørene. I går blev det til lidt over syv kilometer på 40 minutter og af en mand, der altid har hadet at løbe, synes jeg det er en helt fin start. Jeg er alt for tung for øjeblikket til at kunne løbe hurtigere, men bare det at komme af sted ud i den friske luft er sgu dejligt. I dag blev løberiet så udvidet med en tur på raceren, hvor Jensen og jeg stred os igennem 35 kilometer fynsk vej og dertilhørende vind. Ikke den længste tur, men nok til at få syre i benene og sol i ansigtet og en fryd i kroppen bagefter. Jeg håber sgu jeg kan fortsætte den gode stil, men hvorfor skulle jeg ikke kunne det. Det er sgu fedt at dyrke motion og være i form, og så er den vist ikke længere.

I morgen går turen en tur i Zoologisk have med Lene, Aske, Nana, Lizette, Chili, Luna, Jonas og friskbagte boller herhjemmefra, dejen er nemlig allerede lavet og står nu og langtidshæver i køleskabet. I får lige opskriften på en dejlig portion boller:

12,5 gram gær blandes op i en halv liter kold vand. Herefter tilsættes et par skefulde salt og sukker og der røres rundt. Så kyler man lige 200 gram graham spelt mel ned i vandet og rører rundt og så yderligere 400 gram hvedemel. Nu bliver dejen fin og fugtig. Hvor fugtig man vil have den er op til en selv. En meget fugtig dej er svær at forme, men bollerne bliver bedre og mere luftige. Det hele hæver lige natten over i køleskabet og om morgenen får det så 15-20 minutter i en 220 grader varm ovn, og mums. Hvad I putter på må I selv om, men husk, at smør under nutella er et must og ikke at bruge smør under nutella er en synd.

Print Friendly, PDF & Email