4 ting

Kender I det med at man læser en masse selvhjælpsbøger, for at få det bedre, og det hjælper aldrig en skid. Og det gør det jo, fordi dem der skriver lortet ikke aner, hvad fanden de skriver om, men bare lever i en dum Alt-for-damerne-verden. Og så kan man ikke leve efter den der selvhjælpsbog og så får man det endnu dårligere og så bliver alt bare noget rod, og man kunne lige så godt have sparet pengene til den dumme bog og brugt dem på damer og sprut i stedet. Og alt det har Svend Brinkman sådan set allerede været inde på, så stop nu Henrik og kom videre med dit liv. Tak. Og ja ja vil jeg så sige, og så alligevel lige hæfte mig ved en amerikansk neuroforsker, der har fundet fire ting, der rent faktisk kan få dig i bedre humør. Han hedder Alex Korb og forsker ved UCLA, og det er jo herligt fint.

De fire ting er:

1. Gratitude. Tænk på de ting i verden, du er taknemmelig for. Bare det, at du begynder at lede efter dem får dit humør til at blive bedre, også selvom du ikke finder nogen.

2. Giv det dårlige humør et navn. Den forstår jeg ikke helt, men det skulle åbenbart også få en på bedre tanker. Jeg tror ikke man skal kalde det for Egon eller Mia, men for melankoli, tristhed eller lignende.

3. Fysisk kontakt. Fysisk kontakt med andre mennesker er godt. Krammere er gode. Det påvirker hjernen i en god retning.

4. Tag beslutninger. Beslutningerne skal ikke være perfekte, men de skal tages. Hver gang du tager en beslutning bliver du i bedre humør.

Det har han skrevet om i en bog, som hedder The Upward Spiral. Den vil jeg købe og læse, så er det sagt og så tog jeg den beslutning. Jeg er taknemmelig for min familie og mine fantastiske venner og for at jeg kan gå uden job i et stykke tid. Mit humør kan vi kalde for melankoli og lige nu nusser jeg min hund og om lidt vil jeg kramme min kone.

Print Friendly, PDF & Email