Om begrebet angest

Så sad man pludseligt i en kælder i Tarup og fik at vide, at problemet var angst. Og i bund og grund handler det om at tage styringen tilbage og bestemme over sit eget liv. Op på hesten igen og så kører det. Og når humøret er på vej ned, så går man bare en tur med hunden, så går det hele nok igen.

Det kan godt være, at det er sandt. Det kan også være, at det bare er noget, der står i en bog, og som så lige kunne passes ind på mig. Men psykologen var kontant. Og hvis ikke det lykkedes, var det min motivation den var gal med. Det er vidunderligt. Tjuhej hvor det går og alle tiders og så meget mere.

Men hvad filan er angst? Jeg troede det var sådan noget med at være som en hundehvalp, der har fået tæsk hele sit liv. Men det er det så ikke. Det er åbenbart det man i gamle dage kaldte neuroser. Man er bange for ting, der ikke er reelle trusler. Det er OK at være bange, hvis der kommer tre rockere mod dig og siger, at de vil smadre dig. Det er neurotisk at være bange, når det banker på døren i dit hus. Det er neurotisk ikke at ville tage sin telefon, da man er bange for, hvad dem i den anden ende vil sige. Og gu er jeg neurotisk. Jeg kan ikke lide store forsamlinger, at telefonen ringer, at det banker på døren, at snakke med chefer, at køre med bus, at være nye steder og så fucking meget videre. Men kan man så ikke bare undgå det? Skal man absolut af med sine neuroser? Jeg ved det ikke. Heldigvis har jeg kloge venner. De har lavet en podcast om blandt andet angst. Jeg prøver lige om jeg kan embedde den her.

Det kan jeg ikke, men jeg kan smide et link https://itunes.apple.com/dk/podcast/afsnit-003/id819223118?i=259884335&l=da&mt=2

Print Friendly, PDF & Email