Stemning og fest

Jeg havde i denne uge fornøjelsen af for første gang at være til 6dagesløb. Stemning og fest og par nummer 7 og alt det show, som det nu kan trække, når 30 mænd drøner rundt på cykel i en hal med diskolys og branderter på størrelse med rundetårn.

Det startede med at Jimmy Bøjgaard holdt en peptalt, der mest af alt handlede om Jimmy Bøjgaard. Og når man nu har pænt hår, dyrt jakkesæt, dyre lædersko og været med i de fineste reklamer med Mikkel Hansen, ja så er det vel sådan det er. Da Jimmy var gået af scenen og ned til sit entourage blev rytterne præsenteret, og det af Dennis Ritter. Ja man kan da undres over manglen på kritisk journalistik, når TV2’s journalister bliver betalt for at være mikrofonholdere ved sådanne arrangementer. Men nu skal det ikke være kritisk. Det skal være show, og det blev det. Vi fik fadøl og så var det bare med at følge med i løjerne på banen. Bevares reglerne kendte vi ikke så godt, men i bund og grund handler det jo om at køre fra de andre. Enten ved at hente en omgang eller ved at vinde flest spurter.

Og spurter var der nok af. Og hver gang skulle vinderne have blomster og andre gaver. Og her blev det fint og nærmest vidunderligt. Vi kender alle til spurtpræmier i fodboldturneringer og deslige. Så vinder man 100 kroner eller en friskbagt leverpostej eller noget i den stil. Og sådan var det overraskende nok også ved 6dagelsøbet. Et tysk par vandt et gavekort til Føtex. En amerikansk rytter vandt en hverdagscykel og så var der en del, der vandt 1000 kroner sponsoreret af FC Nordsjælland. Det var skægt. Gad vide, hvad tyskerne købte i Føtex. Og gad vide, hvad FC Nordsjælland fik ud af at smide 1000 kronesedler efter tilfældige baneryttere. Jeg ved det ikke, men det var sjovt.

Selve løbet gik som det gjorde, og det endda ganske underholdende. Par nummer 7 lå længe i spidsen, men til sidst tog par nummer 2 en omgang og overtog den fine plads. Par nummer 7 satsede alt til sidst, men de manglede 25 meter i at nå den sidste omgang. Så de blev nummer 2 og nummer 2 blev nummer 1. Publikum jublede. De havde jo gjort alt i deres magt og Blatko fra par nummer 2 kørte immervæk sit sidste 6dagesløb denne aften, så han havde fortjent sejren. Alle var glade. Michael Mørkøv smed med sin cykel, men lidt drama skader jo ikke omsætningen, som man siger.

Så tog vi hjem. Vi tog en taxa, mens de andre kørte hjem selv. Der kørte en del branderter skulle jeg mene. Vi så da også et par biler køre sammen på parkeringspladsen. Ikke videre elegant, men ikke interessant for os. Så tog vi på McDonalds. Det gjorde Lars Hug også, så ham så vi også lige. Det var godt. Så tog jeg hjem og har sovet indtil nu.

Print Friendly, PDF & Email