De sociale medier og alt for damerne

På Facebook har vores børn det altid godt. De leger og tegner og er åh så dygtige. Vi har også selv lige fået ny bil eller noget lækkert at spise. Og så har vi i øvrigt også fået nyt job og ny seng. Det regner aldrig og vores bil er altid ny og fin. Sådan er livet på facebook. Og sådan er livet i den virkelige verden også. Det er jo ikke løgn, hvad folk skriver på facebook. Det er bare ikke hele sandheden.

I statistik hedder det såvidt jeg ved falske positiver, hvis man ud fra enkelte udslag danner sig et helhedsindtryk, der ikke er korrekt. Man glemmer at der som regel finder en normalfordeling sted. Eksempelvis vil en middelperson få middelkarakterer, men det betyder jo ikke at vedkommende ikke kan få både 12 og -03. Det sker bare ikke så tit som at vedkommende får 4 og 7. Men det er 12-tallet der kommer på facebook. På den måde bliver facebook en verden af falske positiver. Det bliver en falsk parallelverden, hvor alt er godt. Det er interessant. Men det er ikke noget nyt.

Lene har i denne sommerferie købt alt for damerne. Og det er sgu skræmmende læsning. Her er alt godt og flot. Selv de triste historier er fyld med lækkert tøj og dyre sandaler i flotte farver. Billederne er retoucheret så det halve kunne være nok og rod er der intet af. Jeg er mere bange for alt for damerne end jeg er for facebook.

Måske jeg en dag skulle få læst denne bog færdig http://www.amazon.com/The-Drunkards-Walk-Randomness-Rules/dp/0307275175.

Men for at verden ikke bliver for fin, kan jeg fortælle, at jeg sveder og at det lugter. Jeg har heller ikke børstet tænder i dag og mine unger spiller Ipad, da jeg ikke orker lave noget sammen med dem. 

Print Friendly, PDF & Email

2 meninger om “De sociale medier og alt for damerne”

Lukket for kommentarer.