Den amerikanske komedie

Jeg har set tre amerikanske komedier de seneste tre aftener. Søndag aften var det den fjollede 70’er pastiche Anchorman med Will Ferrell i hovedrollen. Stilen er den samme som Beastie Boys brugte i deres video til nummeret Sabotage. Den video var sjov. Anchorman var bare fjollet. Jeg tror nok ungdommen er ret vilde med Will Ferrell. Jeg kedede mig bare lidt.

Mandag var det Chevy Chase i Fars fede juleferie. Det er vist nok den tredje i rækken af feriefilm med familien Griswold. De to første er meget fjollede og 80’er-sjove. Juleferien er dog ikke særlig sjov, og nok ikke fjollet nok. Jeg kedede mig også. Æv. Er ellers en sucker for amerikanske komedier fra 80’erne.

I aften tog jeg så chancen igen. Denne gang med en komedie, der nok ikke engang var en komedie. Jim Jarmusch’s Broken Flowers med Bill Murray i hovedrollen blev set og det var sgu en fryd. Murray er jo også en 80’er-helt af de store. Han er en fantastisk type og jeg vil altid elske ham for Groundhog Day, Lost in translation og nu også Broken Flowers. En underlig historie om en mand, der prøver at finde en søn ham måske har. Og det hele starter med et lyserødt brev. En detektivkomedie, der hverken er detektiv eller komedie. Det er en piv god film, som hermed anbefales.

 

 

Print Friendly, PDF & Email