Nummer Drei

Jeg er en lille hvid knægt i Tranbjerg. Min vægt er ikke meget mere end 60 kilogram. Jeg er begyndt at cykle lidt, men ellers går meget af tiden med at høre musik. Og så går jeg også op i politik. Jeg er en af de eneste røde i min meget borgerlige klasse på min meget borgerlige skole. Jeg er medlem af Amnesty International, og jeg er begyndt at interessere mig meget for de sorte i USA. Det udspringer blandt andet af, at P4 i P1 har højtlæsninger af Muhammed Alis selvbiografi, som fanger mig helt vildt. Jeg låner den på biblioteket og læser den. Men også gennem rapmusikken er jeg fanget. Jeg fik min første plade med Public Enemy i Stereo Studiet i Randers med min far. Det var og er en god plade, men det er deres anden plade, der rammer mig. Jeg kan huske, at jeg bestilte den hjem i Salling i Århus. Ofte tog Christer fra min klasse og jeg ned i Salling, hvor vi lyttede til plader. Så stod vi der og lyttede, men købte sjældent noget. Men der var her jeg købte pladen med den herlige titel “It takes a nation of millions to hold us back”.
Det er rapmusik. Det er politisk. Og jeg var solgt. Jeg fulgte referencerne i teksterne og lånte bøger på biblioteket. Jeg læste om Black Panther Party, Malcolm X, Martin Luther King og mange andre. I skolen var det ikke noget vi hørte om i historie. Det kunne jeg ikke forstå, for det jeg jo så spændende og skræmmende på samme tid. Selvom jeg ikke længere er en sort borgerrettighedsforkæmper hører jeg stadig pladen, og synes stadig den er fantastisk. Jeg er ikke en typisk hip hop type kan man vist roligt sige, men Public Enemy og Beastie Boys hænger stadig ved. Jeg købte dog kun de første tre plader med Public Enemy, men de ændrede også mit liv og min verdensopfattelse.
Jeg har ikke kunnet finde en video fra denne plade, så I får bare en nyere en af slagsen. Ingen ser den alligevel, da ingen af mine venner kan lide hip hop udover mig. Det er kun godt. Vi skal ikke være alt for ens.

Edit: Jeg skriver ofte mine indlæg på ipad, men youtube på ipad er elendig til at søge videoer frem. Tilbage ved computeren fandt jeg selvfølgelig “hittet” fra pladen. Også indspillet af Tricky.

Print Friendly, PDF & Email