Farvel

Mens verden er ved at gå i spåner over noget så latterligt som en vittighed, var vi i dag til begravelse. Weise skulle begraves, og selvom jeg ikke har set Weise i mange år står han lysende klart for mig som en af de mest ærlige, farverige og fantastiske mennesker jeg nogensinde har mødt. Jeg føler mig faktisk beæret over at have haft ham som tæt kollega i Post Danmark i næsten fire år. Weise og jeg var ikke tætte venner, men han var en del af mit liv. Han var en del af Lenes liv. Han var en del af manges liv. Han fyldte med sit store sind, sit store skæg og sit lange hår en hel verden ud. Jeg lærte meget af Weise. Ikke bare om Whiskey, som han var ekspert i, men også om kristendom og om at være menneske. Weise kunne snakke med alle mennesker. Og med alle, ja så mener jeg alle. Om man var nazist eller muslim eller jøde eller gammel eller ung så var Weise sgu ligeglad. Weise var præst og jeg er sikker på, at han var en vildt god præst. Ikke bare sådan god god, men vildt god. Ikke middelmådig, for det var han ikke. Han var noget særligt. Og jeg skriver dette for at mindes ham. For det gode. For de gode arbejdsstunder og for de sjove byture. Det sidste jeg så til Weise var da han blev interviewet til TV2 Fyn. Et meget ærligt og fint interview om hans sygdom, som siden gik væk og siden tog ham væk. Det ligger lige her http://www.tv2fyn.dk/video/19633. Hvor er verden dog til tider et uretfærdigt sted at være.
Print Friendly, PDF & Email

3 meninger om “Farvel”

 1. Det er fine ting, du skriver om Weise. Det er også sådan, jeg husker ham. Han var et godt menneske, og det er trist, at han ikke fik lov til at leve et fuldt liv.

 2. Tak Henrik. Anne Mach sendte mig i dag dit indlæg fra maj.
  Det lader til at alle veje samles i Østjyllandspostcenter… For da jeg lærte Anne at kende, viste det sig at Weise havde arbejdet ved post DK med Annes bror og dig og Lene. Og Weise fortalte om jer og om at han havde besøgt jer her i Odense. Weise havde mange gode bekendte fra posten. 🙂
  Tak for alt det dejlige du skriver om ham. Sådan var han også for mig – mødte mig uden forbehold.
  Mange varme hilsner Lise, Weises kone.

 3. Kære Lise

  Det er en lille verden, og faktisk endnu mindre. Min kusine Anne-Marie er såvidt jeg ved veninde med din søster. Så hun kendte også lidt til Weise og dig.

  Annes bror er Søren, der har skrevet den første kommentar. Søren og jeg boede sammen i Århus, og her var Weise da også på besøg.

  Det er en lille verden. En lille skør verden.

Lukket for kommentarer.