De to nordmænd i Congo

Det er jo en oplagt film. Billederne af de to nordmænd, der lige er blevet dømt til døden i Congo, er helt fantastiske. Både billederne fra retssagen, hvor de sidder med deres lange skæg og virker helt uberørte af sagen, men også dette billede, der viser hvordan den ene renser bilen efter chaufføren er blevet dræbt. Jeg kan ikke helt sige, hvad det er, men der er noget mystisk. Noget som ikke helt er, hvad det skal være. De to nordmænd tager til Afrika for at lave events med rige europæere, som gerne vil slås i junglen (eller hvad det nu hedder dernede). De har fortid i militæret. De er bevæbnede. Jeg siger ikke, at de ikke er uskyldige, men noget nager. Noget virker forkert. Og det siger jeg kun på baggrund af billederne. Også det her

Nogen burde lave en film. Og det kommer helt sikkert også til at ske.

Edit: Jeg er kommet i tanke om en af grundene til min fascination af billederne. Det er på grund af Sean Penns fine film Into the wild, der slutter med nedenstående billede. Det billede gør så ondt og er så smukt og forfærdeligt og alt muligt andet, når man har set filmen om Christopher Mccandless aka Alexander Supertramp.

Print Friendly, PDF & Email

2 meninger om “De to nordmænd i Congo”

  1. De to nordmænd skal selvfølgelig ikke henrettes, hvilket de heller ikke bliver. Men hold op, hvor er de skumle mand…de er sgu da nogle psykopater, der er nemlig noget helt crazy psycho over dem, de har fået junglekuller eller sådan noget.

    Sådan vasker man ikke en bil af, hvor der er en, der er blevet dræbt, hvis man ikke er insano in the membrano, siger jeg bare, jvf. Pulp Fiction…

    Jeg er mere bange for dem end for resten af Congo.

  2. Samme fornemmelse har jeg også. Der er noget skummelt over dem. Synes om Grapefrugten også, at der er lidt for meget The Fixer over den bilvask.

Lukket for kommentarer.