Strejken er slut

Så er sygeplejersker, pædagogmedhjælpere og andet godtfolk tilbage på deres poster i det herlige offentlige system. De har fået en lønforhøjelse, der uden tvivl har gjort dem til gladere mennesker og som uden tvivl vil tiltrække meget mere kvalificeret arbejdskraft til kvindefagene, eller vil det? Personligt tror jeg fagforeningerne har skudt sig selv i foden denne gang. Det hele har drejet sig om løn, nærmere betegnet ligeløn – de stakkels kvinder skal have lige så meget i løn som de onde mænd får, men er det her koen ligger begravet. Jeg tror det ikke. Mange af de såkaldte kvindefag er besat af……..kvinder, der brænder for deres arbejde og nærmest ser det som et kald at passe på de syge, tage sig af børn fødte såvel som ufødte. Det viste sig bl.a. da jordemødrene valgte at arbejde under strejken, da de syntes det var synd for de kommende mødre, hvilket det da også var, men det skal jordemødrene altså lade deres chefer om at stresse over. Havde det været i en privat virksomhed, som eks. Lindøværftet, tror jeg nok cheferne havde stresset noget over, at der ikke blev bygget skibe, mens de ansatte nok havde været pænt ligeglade, indtil de havde fået deres lønstigning. Med den kampmoral kvinderne ligger for dagen, kommer de ikke op på lønniveau med mandefagene. Det er jo helt vildt, så stor forskel der er på startlønnen for en jordemoder og en læge til trods for at de begge har gået på universitet og at jordemoderen skulle have et højere gennemsnit for at komme ind på sin uddannelse.

Nå det jeg ville sige var nu mest, at jeg ikke tror det bliver bedre. Arbejdsforholdene i det offentlige stinker, og det ændrer en lønstigning ikke på, tværtimod betyder det sikkert besparelser andre steder. Så det ender sikkert med, at sygeplejersken får mere i løn, men også mere at lave og mindre struktur i sin stressede hverdag. Det offentlige mangler hænder og ordentlige ledere, og regeringen gør sgu ikke tingene bedre ved konstant at presse de ansatte til flere og flere ligegyldige opgaver, såsom at lave en handlingsplan for vuggestuebørn i stedet for at bruge pædagogernes tid til at lege med børnene.

Lad en pædagog passe børn, en lærer undervise dem og en social- og sundhedshjælper tage sig af de gamle og giv dem så noget fred i deres arbejde.

Et lidt rodet indlæg, men jeg kom da ud med et par meninger fra sidebenet, eller hvor fanden de nu kommer fra. Det er sommer og Bob Dylan kører på Mac’en, hvilket ikke er så skidt endda.

Print Friendly, PDF & Email